Streefbedrag behaald

Help extreem bange Jako

Opgehaald

370
134% bereikt van het totaalbedrag € 275

Nog te gaan:

Een aantal dagen geleden kregen wij een melding binnen van een kat die bij mensen binnenkwam via het kattenluik, het eten op at en de eigen katten aanviel. Omdat de kat niet benaderbaar was, hebben we een vangkooi geplaatst en na een paar dagen zat hij erin. Toen bleek dat het een extreem bange kat is, wat we niet hadden verwacht. Echt verwilderde katten komen namelijk over het algemeen niet via een kattenluikje naar binnen bij mensen.

We hebben hem Jako genoemd en zijn manier van verdedigen is de aanval. Het is moeilijk hem te verzorgen. Als je met je hand in de bench gaat om de kattenbak te verschonen of eten te geven valt hij uit. Ook laat hij van stress zijn urine lopen, heel zielig.

Gisteren is hij door de dierenarts onder verdoving onderzocht (en gecastreerd). Bij één van zijn hoektanden ligt het wortelkanaal bloot. Dat is ontzettend pijnlijk, wat misschien ook wel de oorzaak is van zijn gedrag. Deze tand moet sowieso verwijderd worden. Ook wordt zijn gebit schoongemaakt en maken ze foto’s om te kijken of de rest van het gebit ok is. Dit komt neer op zo’n € 275. Dit bedrag kan nog veel verder oplopen als naar aanleiding van de foto’s en behandeling blijkt dat meer gedaan moet worden.

We willen hem snel pijnvrij krijgen en hopen dat ie zich daardoor minder bang gaat voelen. Zo kan Jako, die nog jong is, weer een kans kan krijgen op een fijn leven! 

Help jij ons mee?