Gun jij straatkatjes een pijnloos leven?

Opgehaald

818
48% bereikt van het totaalbedrag € 1.700
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Dit zijn Marie, Kees, Vicky en Oortje en Dikkop. Vijf katten die geen gemakkelijk leven kennen. Het zijn zwerfkatten, ze leven op straat, zijn angstig voor mensen en hebben geen eigen thuis of baas. In Nederland leven veel katten zoals Marie, Kees, Vicky, Oortje en Dikkop. Gelukkig voor hen trok de werkgroep Zwerfkat regio Tilburg zich hun lot aan. Al ruim 10 jaar geleden worden de inmiddels 12 jaar oude Marie en Kees gevangen, nagekeken en gesteriliseerd door ons. De katten waren te wild om als huiskat te worden geplaatst en werden daarom na herstel van de operatie opnieuw vrijgelaten op de plek waar ze woonden. Lieve mensen uit de buurt wilden graag voor Marie en Kees zorgen en jarenlang ging dit goed. De katjes kregen eten en drinken, een droog plekje om te slapen en de buurtbewoners hielden hun gezondheid in de gaten. Jammer genoeg zijn alle verzorgers inmiddels vertrokken uit de wijk en was er opeens geen eten en zorg meer voor Marie en Kees. Gelukkig werd contact met de werkgroep Zwerfkat regio Tilburg opgenomen en konden wij ter plekke gaan om hen te vangen. Uit onderzoek door de dierenarts blijkt dat de katten ernstige tandproblemen hebben door gaatjes in hun kiezen. Een operatie is noodzakelijk maar erg duur. Alsof dat niet al ontzettend kostbaar is voor ons, zijn Marie en Kees niet de enige zwerfkatten met dit probleem. Ook kater Dikkop wiens voerder is overleden en een jonger koppeltje, Vicky en Oortje, leven eveneens op straat en zijn al door ons geneutraliseerd. Ook zij kunnen niet langer op de plek blijven wonen waar ze nu wonen, omdat ook hun verzorgers gaan verhuizen. 

Onze vrijwilligers hebben dit drietal al gevangen en ook laten nakijken door de dierenarts. Tot onze grote schrik, blijken deze katten ook ernstigere tandproblemen te hebben. Zij hebben dermate veel gaatjes in bijna alle kiezen dat alle kiezen getrokken moeten worden. De operaties kosten samen zo'n 1700 euro en dat is voor ons een heel groot bedrag. Marie, Kees, Vicky, Oortje en Dikkop niet laten opereren is echter geen optie. Gaatjes zorgen voor veel pijn. Als ze nu niet geholpen worden gaat dat zorgen voor meer pijn en ontstekingen. Het wordt vaak niet gemerkt (ook niet bij huiskatten) omdat katten heel goed pijn kunnen verbergen en gewoon blijven eten, bijvoorbeeld door brokjes heel door te slikken. Na de behandeling kunnen we voor de vijf katten een nieuwe plek gaan zoeken waar ze pijnvrij kunnen leven. Eten zal voor hen na de operatie geen probleem zijn, katten kunnen zonder tanden en kiezen nog goed eten. 

Wil jij ons helpen deze vijf buitenkatten een pijnloos leven te geven? Dan vinden we het geweldig als je ons wil helpen met een donatie. Met ieder bedrag zijn we ontzettend geholpen. Veel dank daarvoor!